Nişastanın hidrolizi sonucu, besin değeri olan doğal şekerlerin saflaştırılıp yoğunlaştırılmasıyla elde edilen, şeffaf, tatlı, yüksek dekstroz içeren yenilebilir sıvı glikoz şurubudur.
Çiğnenebilir karamel marşmelov, jöleli şeker ve nugatlarda tatlılığın ayarlanması, şeker kristallerinin önlenmesi ürüne işleme kolaylığının kazandırılması için kullanılır. Komposto ve şekerlendirilmiş meyvelerde tatlılığın ayarlanmasını sağlar, ürünün daha kısa sürede işlenmesine olanak tanır. Dondurmalarda tatlılığın ayarlanmasına yardıncı olur. Soslarda hacim verici özelliğinden dolayı kullanılır.
Toplam mezofilik bakteri (Koloni/10gr)
1000
E. Coli (Koloni/10gr)
Bulunmamalı
Koliform (Koloni/10gr)
Bulunmamalı
Dökme, 300 kg varil ve net 25 kg lık ambalajlarda bulunur.
Dökme ürünü 45-50 0C de ısıtılmalı, paslanmaz çelik tanklarda, varil ve 25 kg lık ambalajlarda ise oda sıcaklığında ve kuru yerlerde muhafaza edilmelidir.