Nişastada bulunan besleyici doğal şekerlerin safraştırılıp yoğunlaştırılması sonucu oluşan berrak, renksiz, tatlı, ticari ismi frukoz oraln, frukoz oranı ile karakterize edilen sıvı bir üründür.
Reçel, komposto ve şekerli meyvelerin üretiminde işlemi çabuklaştırır, meyve tadını kuvvetlendirir. şeker kristalleşmesini önler, raf ömrünü uzatır.Helva ve lokumda yüksek oranda şeker ikamesi sağlar, tatlılığı düzenler, şeker kristallenmesini önler, nem dengesi kurar, raf ömrünü uzatır. Domates bazlı soslarda yüksek oranda şeker ikamesi viskozite ayarlaması yapmasını sağlar.
Dökme, 300 kg varil ve net 25 kg lık ambalajlarda bulunur.
Dökme ürünü 30 0C de ısıtılmalı, paslanmaz çelik tanklarda, varil ve 25 kg lık ambalajlarda ise oda sıcaklığında ve kuru yerlerde muhafaza edilmelidir.